Get inspired and share us your adventure


Roof Space in de pers


Artikel gepubliceerd in kampeermagazine

Door met snelle montage en royale ruimte onderscheiden met de GERMAN DESIGN AWARD 2024

De ROOF SPACE 2 daktent is een innovatieve oplossing voor alle kampeerliefhebbers die de voordelen van een snelle opbouw willen combineren met het comfort van een ruim interieur. Deze tent combineert op slimme wijze de kenmerken hardcover Daktenten soft cover vouwtenten in één enkel, efficiënt ontwerp.

Snelle montage gecombineerd met veel binnenruimte

Het hart van de ROOF SPACE 2 is de mogelijkheid om hem binnen twee minuten op te zetten, vergelijkbaar met hardcover tenten.
Tegelijkertijd biedt de tent ruimte en het comfort zoals bij de bekende soft cover vouwtenten.
Met afmetingen die bij het opzetten indrukwekkend zijn – 250 cm lang, 150 cm breed en tot 130 cm hoog – zorgt de daktent voor een comfortabel en ruim verblijf.

Panoramamodus: de samensmelting van binnen en buiten

De ROOF SPACE 2 wordt gekenmerkt door zijn unieke panoramamodus, waarmee je van de daktent een open dakterras kunt maken.
Deze functie onderstreept de flexibiliteit van de tent om zich aan te passen aan de wensen van de gebruikers, dicht bij de natuur te zijn of om een ​​comfortabel toevluchtsoord te hebben.

 

Comfort tot in elk detail

Een andere focus ligt op slaapcomfort. Uitgerust met een hoogwaardig matras en een 3D-mesh-stof die zorgt voor optimale ventilatie en verbeterd ligcomfort, stelt de ROOF SPACE 2 hoge eisen als het gaat om een ​​nachtrust.
De matras zelf biedt een ligoppervlak van 205 x 135 cm, omgeven door praktische opbergvakken voor persoonlijke spullen en voldoende ruimte om ook een tas of eurobox mee in de tent te nemen zonder dat deze op het matras komt te staan.

Praktische overwegingen voor reizen
Met een totaalgewicht van 67 kg en compacte afmetingen van slechts 150 x 130 x 21cm. past de ROOF SPACE 2 op vrijwel elk voertuigmodel, op voorwaarde dat het voertuig een overeenkomstige dakbelasting heeft.
De montage kan op standaard dakdragers en er is zelfs ruimte om je slaapspullen onderweg in de tent te vervoeren.


Artikel gepubliceerd door kampeer & caravan jaarbeurs

Trend: Daktenten

Gemak, mobiliteit en flexibiliteit: dat zijn de redenen waarvoor veel mensen kiezen voor de daktent. Je slaapt bovendien niet meer op de koude grond en een daktent past bovendien op vrijwel elke personenauto. Daarmee is de daktent momenteel het snelst groeiende kampeermiddel in Nederland.

 


Artikel gepubliceerd in kampeerzaken.nl

De laatste jaren zijn er steeds compactere en lichtere ‘hardshell’ daktenten op de markt gekomen. Daardoor zijn deze niet langer uitsluitend geschikt voor zware terreinwagens en pick-ups, maar ook voor veel normale personenauto’s.

De Duitse startup Roof Space is van mening dat deze opvouwbare hardshell daktenten nog beter kunnen worden gemaakt. De One, de eerste daktent Roof Space, biedt plaats aan twee personen, kan in een minuut worden dichtgeklapt en bovendien worden opengeritst tot een ‘panorama modus’.

SLIM VOUWMECHANISME

Het vouwmechanisme van de Roof Space One, die men zelf omschrijft als de “eerste opvouwbare hardshell tent”, wijkt ook af van dat veel andere daktenten. Roof Space heeft op een slimme wijze de voordelen van een hardshell en softshell daktent weten te combineren. De uitklapbare vloer zit bij de Roof Space One niet onder het deksel, zoals gebruikelijk bij hardshell tenten. De de Roof Space One wordt het deksel bij het uitklappen namelijk de vloer. Het deksel van de hardshell kan 180 graden opengevouwen worden en vormt op die manier het deel van de tentvloer dat zich naast het voertuig uitstrekt. Die methode is uiteraard ook afgeleid van veel softshell daktenten maar werkt hier een stuk makkelijker en sneller.

PANORAMA MODUS

Maar ook veel andere daktenten zijn binnen een minuut op te bouwen en af te breken. Maar het ontwerp van de Roof Space biedt wel enkele voordelen. Het harde deksel verandert hier namelijk niet in een donker, raamloos dak. De Roof Space One heeft hierdoor ramen aan alle vier de zijden en ook nog een dakraam. Het meest unieke aspect van de One is de ‘Panorama Modus’. Er loopt een rits over de voorste boogstok waardoor het voorste deel van het tentdoek in een oogwenk kan worden opengeritst. Daardoor kun je de tent transformeren tot een soort van luifel op het autodak. Ideaal tijdens warme nachten of wanneer je heerlijk van het uitzicht wilt genieten.

De Roof Space One heeft een vloeroppervlak van 135 x 205 cm, net groot genoeg voor twee personen. Op het hoogste punt is de tent iets meer dan 130 cm. In gesloten toestand is de tent 21 centimeter hoog, waarmee het niet bepaald het platste model is, maar hij is evengoed platter dan gemiddeld. De tent maakt gebruik van aluminium-honingraat boven- en onderpanelen en een aluminium frame. In totaal weegt de tent 67 kilo.


Artikel gepubliceerd door German design aword

Beschrijving
De Roof Space daktent lost het klassieke daktentprobleem op. Het combineert de voordelen van een verdubbeling van het ligoppervlak in combinatie met een aluminium behuizing. Reizen met een daktent opnieuw bedacht. Dankzij de gasveren is hij in minder dan 2 minuten op te zetten en met de panoramamodus wordt de daktent een strandstoel. 2 jaar ontwikkeling voor een innovatie die veel navolgers zal inspireren. Jonge inventieve geest gecombineerd met Duitse techniek.

Juryverklaring
De door Roof Space ontwikkelde daktent voor auto's maakt indruk door zijn chique esthetiek, eenvoudige en snelle montage en biedt verbazingwekkend veel ruimte en comfort. Dit verhoogt de mate van gebruik van de auto, vergroot de flexibiliteit tijdens het reizen en is goedkoper dan hotels, pensions etc.

Beoordeling van onze klanten


Montage *****
Opzetgemak *****
Materiaal en afwerking *****
Ventilatie mogelijkheden *****
Slaapcomfort *****
Prijs / kwaliteit *****

Make your Roof Space a place to dream